Maridalsveien 78, 0458 OSLO 
leder: Jon Halvor Bjørnseth 
tlf.: 2235 1020  mob. 48867467 
org.nr. 979 670 974
Finn oss på kartet
 E-POST-ADRESSE: <her skulle du se Drivhusets epostadresse>

MØLLA SKRAMMELAN våren 2008
NÅR SKAL VÅR SKOLE KOMME? SE PROSJEKTKALENDER

- Drivhusets musikkverksted i Biermannsgården april/mai 2008 For 2. og 3.  trinn  

Bli med på musikkverksted sammen med 2 musikere fra Drivhuset: Amund Sjølie Sveen / Harald Skullerud Isak Anderssen / Jon Halvor Bjørnseth.  I de koselige stuene i Biermannsgården blir det fullt av unike instrumenter og lydskulpturer fra Drivhusets mange oppfinnerverksteder samt et utvalg av trommer og perkusjonsinstrumenter fra flere land. Vi skal utforske hvilke lyder, klanger og rytmer som er mulig å få til, og finne ulike måter å spille sammen på. Kanskje lar vi oss inspirere av vannhjulene i Mølla, eller lyden av den store fossen som ligger like ved? Til slutt setter vi resultatene sammen og lager en konsert som samtidig blir brent på CD, som klassen får med seg med det samme.

Ordet ”Skrammelan” har vi funnet på som et ordspill med Gammelan som er et indonesisk orkester der mange spiller sammen på metall-instrumenter. I Drivhusets versjon av et slikt orkester bruker vi både skrammel og mer sjeldne lyd-ting som vi har funnet og bygget i løpet av de siste 8 årene.

Timeplan for første gruppe:
Biermannsgården er åpen fra ca. kl 9 - klassen kan komme inn i hagen, eller helt inn i huset og ta av seg før man starter.
09.30    Oppvarming i sirkel – med fokus på samarbeid, lytting, spontanitet og rytme.
09.50    Dagens første låt. Vi lager og tar opp en effektfull startmusikk som involverer hele orkesteret. 
10.20    "Lydfabrikken" programmusikk knyttet til tidlig industri langs Akerselva - opptak nr. 2
10:50    "Kontrast-musikk" - dialog og ekseperimentering rundt låt nr. 3 - nye instrumenter - opptak!
11.05    Opsummering -  læreren får med seg én CD-plate med alle låtene på
11.10 : slutt

Tilsvarende timeplan gjelder for gruppe nr. 2 som har verksted og konsert fra kl.11.30 til 13.10
Før eller etter verkstedet kan gruppen sitte ute i Biermannsgårdens hage og spise sin mat.

Lærerens rolle:
Det kreves ingen spesielle forkunnskaper. Lærerne som er med tar aktivt del i verkstedsarbeidet og komponerer og spiller sammen med elevene og Drivhusets team. Dette er viktig for at erfaringene skal kunne bli nyttige og overførbare til skolens egne musikkprosjekter. Dersom klassen ønsker å legge ut musikken sin på skolens hjemmeside, kan det være lurt å også ta med et digitalkamera, slik at man kan også kan legge ut noen bilder fra Mølla Skrammelan. 


Elever fra Nordtvedt skole 28/4-08 Nylaget skuffon som ble brukt i Møll Skrammelan 08BILDER FRA MØLLA SKRAMMELAN 2007RAPPORT 2008 (pdf)
Løren skole 2DC - hør musikken vår:
1. Søndagsnaturen
2. Havet og fiskene i fossen

TÅSEN SKOLE 3B:
1.Fabrikkene langs Akerselva
2.Pling
3.Sjøku on the water


Maridalen skole:
1. Akerselva kræsj-bang-bom
2. Jungeldyrene


Mølla Skrammelan for voksne
Se og hør mer fra konserten med Amund, Isak og Jon Halvor som var
Onsdag 14. mai i Biermannsgården
i konsertserien "bidrobon" 

BIERMANNSGÅRDEN - Drivhusets nye arena
Drivhuset er nå i Biermannsgården , Maridalsveien 78. De to stuene er vår nye arena for musikkverksteder og småkonserter, mens husets mange rom gir øvingsmuligheter for musikere i Drivhusets nettverk. Huset ble så tidlig som 1856 en stiftelse for barn og unge og har tidligere rommet både skole, arbeidsstuer, fritidshjem, barnehage og fortellerteater. Med Drivhuset i Biermannsgården skal det fortsatt være aktiviteter for barn og ungdom. Den kulturelle skolesekken i Oslo har allerede bestilt verkstedet Mølla Skrammelan for inneværende skoleår. Drivhuset får her en fin mulighet for å drive flere åpne musikkverksteder, lydprosjekter og konserter i egen regi, og over tid ønsker vi å innarbeide Drivhuset i Biermannsgården som et kjent kultur- og aktivitetstilbud. Stuene kan også leies for eksterne arrangører - ta kontakt på 22351020. DRIVHUSET : http://drivhuset.musikkverksted.no